printings

Tipografie Printuri

Infiintata in 1999, Xtel Com SRL este unul dintre cei mai diversificati producatori de produse printate, pe orice suport, din Romania. Suntem o echipa de tineri specialisti, alesi si rodati in cei peste 10 ani de functionare. Cu o paleta diversa de activitati si o larga gama de utilaje, incercam sa facem din fiecare produs un alt pas catre perfectiune. Am incercat sa lasam amprenta prin lucrarile noastre.


Departamentele de Creatie, Audio-Video-Design, productie tipografica , Serigrafie, indoor-outdoor, sprijiniti de colegii din vanzari si de catre cei din departamentul Web IT & SEO sunt Responsabillii proiectului Printings.ro Printings.ro este un Mall Virtual raspunde necesitatii de vizualizare a conceptului nostru: 

http://grv.gapp.ro/xtl/contact.html

Printings.ro este puntea de legatura intre perceptia Dvs. de promovare si Satisfactia obtinuta. 

Lansat in 1999 brandul XTL a fost initial un brand de telefonie mobila, care in anul 2001 s-a transformat in "XTL te promoveaza", probabil din dorinta asociatiilor de a innoda traditia de dinainte de 1999, provenita din activitatile de cercetare a pietei si cele de vanzari de publicitate. Astfel legatura dintre ATL si BTL a fost exprimata de noul concept": "XTL te promoveaza" Testat in ani de cercetari, acesta s-a dovedit a fi un concept complex structurat de servicii si produse profesionale de marketing si publicitate, ce poate fi implementat cu succes si in activitatea Dvs. Vizitati cu incredere Mall-ul nostru virtual. Printings.ro este magazinul virtual al S.C. XTEL COM S.R.L. 

Asteptam cu interes propunerile si solicitarile Dvs. 
tel: +40 368 10 10 20

office@printings.ro 

RO 11990213 
J08/643/1999 
ROMANIA BRASOV 
str. Carpatilor nr 60 XTL-MIP



Notiuni despre imprimari poligrafice 

 De la inventarea tiparului si pana acum notiunea de tipar/tiparire a fost intotdeauna asimilata cu notiunea de inprimare/scriere a cartilor. In conceptul modern al notiunii de tipar largimea gamei semantice este poate cea mai complex set de omonime regasite in gamatica limbii romane, mai nou capatand aspectul de poligrafie.

Pentru o buna explicare a fenomenului o sa fac o scurta clasificare a tipurilor de tipar, precum si cateva clasificari ale tipului de produse si tipologiilor de obtinere a acestora.

Poligrafia este o ramura industrialacare, aplicand tehnici specifice realizeaza multiplicarea, protejarea si conturarea textelor , imaginilor si ilustratiilor. 

Procedeul de tipar reprezinta ansamblul conditiilor care determina natura formei de tipar si tehnologia de imprimare cu aceasta.

Protejarea suprafetelor se face prin acoperirea suprafetelor cu diverse substante sau materiale in vederea obtinerii de imunitate la diversi agenti tehnico-fizico-chimici.

Tipuri de tipar:
• Tiparul inalt- foloseste forme de tipar ale caror suprafete active sunt situate la inaltime fata de suprafetele neutre (23,567mm)
• Flexografia- este o varianta a tiparului inalt care foloseste pentru imprimareforme de cauciuc sau fotopolimeri.
• Tiparul plan- formele imprimabile seafla in acelasi plan cu formele neimprimabile, diferenta facandu-se prin proprietatile fizico-chimice ale acestora. Formele de tipar sunt:
1. litografia
2. fototipia
3. offsetul
4. rotativa
• Tiparul adanc

Alte forme de poligrafie:

• Tampografie
• Serigrafie
• Xerografie
• Risografie
• Gravura
• Timbru sec/ Folio
• Termografia- imprimante termice si imprimante cu transfer termic
• Lasergrafia- aparate de gravura laser, acul laser, imprimante laser
• Imprimante matriceale
• Imprimante cu jet de cerneala
• Imprimante cu solventi.
• In activitatea de printare exista urmatoarea clasificare
o Dupa tipul imprimarii
 Rotativ 
 Plan
• Offset
• digital
 alte principii de transfer
• tampografie
• serigrafie
• Xerografie
• Risografie
• Gravura
• Timbru sec/Folio
• Termografia- imprimante termice si imprimante cu transfer termic
• Lasergrafia- aparate de gravura laser, acul laser, imprimante laser
• Imprimante cu jet de cerneala
• Imprimante matriceale 
• Imprimante cu solventi.
o de interior
o de exterior
o Dupa formatul de coala
 35 x 50 cm si formate adiacente (36 x52, 32x40 etc)
 50 x 70 cm
 70 x 100 cm
 100 x 140 cm 
 etc
o Dupa nr de copii / unitatea de timp 
o Tiraj
 Mic 1 - 200 formate
 Mediu 200 - 3.000 formate
 Mare 3.000 - 10.000 formate
 Foarte mare 10.000 - 40.000 formate
 Tiraj de rotativa de la 40 000 formate in sus
o Dupa gramajul sau grosimea colii de imprimat
o Dupa tipul materialului
 Hartie – gramaje mai mici de 100 g/mp 
 Carton- gramajemai mari de 100g/mp
 Lemn
 Metal
 Tesaturi
 Poliesteri
 PVC
 altele

Dupa cum se poate vedea gama imprimarilor poligrafice, impropriu denumite tipografice, este foarte larga si au la baza o multitudine de posibilitati de prelucrare si imprimare care in combinatie cu Artele grafice si Designul Industrial reprezinta baza conceptuala a Industriei Poligrafice si de Ambalaj.

Industria de Ambalaj este o forma complexa a industriei de promovare si publicitate care are drept scop imbunatatirea caracteristicilor de produs din punct de vedere aspectual. In aceste conditii Ambalajul isi pune amprenta sa, Covarsitoare , in dinamica mixului de marketing.

Discutand in continuare de tipurile de Ambalaje facem o clasificare a tipurilor de materiale folosite si caracteristicilor de prelucrare si protectie ale acestora;

Tipuri de materiale 

Hartie – gramaje mai mici de 100 g/mp 
Carton- gramajemai mari de 100g/mp
Lemn
Metal
Tesaturi
Poliesteri
Pvc
etc

Caracteristici ale industriei de prelucrare a cartonului si hartie de Ambalaj sunt :

1. hartia/cartonul sunt materiale extrem de vulnerabile dpdvd al rezistentei fizice in timp si la prelucrari mecanice
2. cartonul cu grosimi mai mari de 150g/mp crapa la prelucrari manuale sau prelucrari mecanice repetate
3. cartonul de ambalaje trebuie prelucrat pentru a capata estetica

Tipuri de protectie ale cartonului/ hartiei

1. plastifiere
2. lacuire selectiva
3. lacuire protectiva

Dupa cum se poate vedea exista doar doua tipuri de prelucrare a cartonului in scopul obtinerii de rezistenta in timp si protectie

Referindu-ne la lacuirea protectiva si selectiva putem spune ca este singurul procedeu ecologic de prelucrare a cartonului de ambalaje si poate fi facut doar pe sisteme de masini serigrafice si cuptoare uv, datorita faptului ca masinile de tipar nu permit grosimi mai mari de carton, iar cele flexografice nu au o latime convenabila a materialului, care, de altfel, trebuie prelucrat din rola ( nu mai mult de 230g/mp)


Gama de ambalaje la care se preteaza acest procedeu este extrem de variata si complexa, incluzand practic cca. 70% din productia de ambalaje din carton.

Pentru o mai buna explicitare a fenomenului vom da in continuare cateva detalii despre:
Procedeul de serigrafic este fara indoiala cel mai abil proces de marcare , acoperire si inscriptionare . Poate fi utilizat pe o larga varietate de substrate, incluzand hartie, carton, lemn, plastic, sticla, metale, tesaturi etc. 

Printre produsele care pot fi inscriptionate prin serigrafie se numara: carton simplu, carton duplex , carton ondulat, etichete,servetele,produse si materiale publicitare. Avantajul procesului de marcare prin serigrafie consta in faptul ca presa poate imprima pe substraturi de orice forma, grosime si marime.

Utilizarea procedeului serigrafic plan se face in special pentru acoperiri protective ale cartonului sau hartiei in cazul fabricatiei de etichete fie total fie selectiv cu lac UV.
Uscarea se realizeaza in cuptor UV .

O caracacteristica importanta a procedeuluii este vascozitatea ridicata a stratului protectiv care poate fi aplicat pe substrat in comparatie cu alte metode.

Aceasta permite obtinerea unor efecte care se pot realiza doar prin serigrafie. Datorita simplitatii procesului de serigrafie, pot fi utilizate o gama larga de straturi protective colorate sau transparente.

Utilizarea masinilor de serigrafie plane a cunoscut un avant considerabil in momentul in care producatorii de articole din carton si hartie si-au dorit un procedeu simplu de innobilare a hariei si cartonului destinat unor productii de serii mici si medii si foarte diverse ca tipodimensiuni. 

Aceasta a dus la aparitia echipamnetelor de serigrafie automate plane si la imbunatatirea sistemului de uscare prin cuptoare cu banda UV. 

Piata actuala de etichete , cutii ,ambalaje in general de articole din hartie si carton a devenit foarte exigenta in ceea ce priveste atat aspectul produsului cat si rezistenta sa in utilizare sau la expunere la factori de mediu.

Realizarea unor efecte grafice speciale ( in cazul etichetelor), realizarea unor straturi protective prin lacuiri UV in cazul unei productii de serie mica si medie se poate face in conditii de eficienta economica numai prin acest procedeu serigraphic ,conducand la posibilitatea abordarii unei piete exigente in calitate.
Echipamentul ofertat va fi folosit pentru acest scop. 


Procesul de serigrafie

Pentru a efectua incrptionare prin serigrafie se utilizeaza o sita poroasa intinsa perfect deasupra unui cadru de metal. Tensiunea potrivita este esentiala pentru a imprima culorile dorite. O acoperire este produsa pe fereastra fie manual sau fotochimic.

Stratul de acoperire folosit in serigrafie este aplicata pe substrat prin plasarea ferestrei deasupra materialului. Acesta este apoi trecut prin orificiile sitei cu ajutorul unei squeegee care este deplasata deasupra ferestrei.si va trece doar prin acele zone in care nu este apliat nici o forma .

Materiale folosite in serigrafie 

Cadrul sau fereastra de marcare

Sunt doua tipuri de cadruri pentru serigrafie, confectionate din metal si lemn. Cele metalice, fie ele statice sau retentionable, au devenit standard pentru procesul de serigrafie. Cele retetionable nu necesita utilizarea produselor adezive. Cadrurile pentru serigrafie metalice le-au inlocuit pe cele de lemn datorita rezistentei la apa. Cele mai des intalnite cadruri pentru serigrafie erau confectionate din cedru si pin. Cele metalice sunt facute din aluminiu sau otel. Aluminiul este preferat datorita greutatii scazute. 

Materiale folosite pentru fereastra de imprimare 

Sunt doua tipuri de materiale folosite in serigrafie pentru fereastra de marcare:

Monofilament 
• folosit la inceput pentru imprimare comerciala si alte aplicatii de serigrafie 
• Avantaj: Monofilamentul este mai usor de curatat decat multifilamentul

Multifilament 
• folosit la inceput pentru imprimarea pe textile 

Tipuri de materiale folosite in serigrafie

In serigrafie se folosesc, cel mai des, patru tipuri de materiale pentru fereastra de marcare: matase, bumbac, nailon si polyester. Ferestrele de marcare facute din acelasi material pot diferi prin diametrul firului, numarul de fire per centimetru si alegerea fibrelor mono sau multifilament. 

Plasa pentru serigrafie

Plasa pentru serigrafie se refera la numarul de fire pe centimetru folosite in tesatura. Cu cat sunt mai numeroase, cu atat este mai precisa imprimarea.
Plasele dense depun un strat mai subtire de cerneala. Acesta este un avantaj considerabil in momentul in care se doreste imprimarea unor detalii de calitate superioara sau a nuantelor combinate.

 Printings.ro este magazinul virtual al 
S.C. XTEL COM S.R.L. 
 RO 11990213 
J08/643/1999 
ROMANIA BRASOV
str. Zizinului 109 bis

This product was added to Wishlist
Leave a message

Va rugam introduceti o adresa de mail valida

Enter
close
Join our newsletter

Recieve off 25% off yor first order